Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

2023. év színe a VIVA MAGENTA

Barátkozzunk meg ezzel a vibráló, különleges színnel, mert mostantól igazán népszerű lesz a Viva Magenta. Viva Magenta a bíborvörös egy árnyalata, amely a meleg és a hideg között egyensúlyoz. A Pantone szerint szokatlan árnyalat, melyet szokatlan időkre terveztek.

A Viva Magenta bátor és nem ismer félelmet, lüktető szín, amelynek túláradó ereje optimizmust és örömöt sugároz. Erőteljes és erőt adó, élénkvörös, amely korlátok nélküli kísérletezésre és önkifejezésre ösztönöz. Ez a határtalan árnyalat mindenkit felráz” – szól a közlemény, melyet a CNN idézett.

A Pantone által merésznek, szellemesnek és befogadónak nevezett Viva Magenta a korábbi év színeihez hasonlóan a legújabb trendeket hivatott tükrözni olyan ágazatokban, mint a divat, a szépség, a technológia, a design és a lakberendezés.

Nekem nagyon tetszik ez a szín. Ugyanakkor óvatosan bánnék vele. Mivel a hideg és meleg között helyezkedik el a palettán, a hidegeknek túl meleg, sárgíthatja őket, a meleg évszaktípusoknak túl hideg. Az élénkeknek túl tompa, a tompa színekkel rendelkezőknek túl élénk. Éppen ezért kiegészítőkben, körmön viselve csempészhető be leginkább szerintem.