Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

2024 év színe: a barack

Kezdjük hát jól ezt a sikerekben gazdag boldog új évet, s nézzük meg, mi lesz 2024 új színe. Ez pedig nem más, mint a peach fuzz, azaz egy tompa, meleg, könnyed, világos barack. A finom, meghittséget sugárzó szín nem tolakodó, nem hivalkodó, valahol a narancssárga és a rózsaszín között helyezkedik el.

A Pantone Color Institute szerint a bársonyos őszibarack tónus mindenre kiterjedő szelleme gazdagítja az elmét, a testet és a lelket, elnevezése azonnal az emberi érintés gondolatát juttatja eszünkbe.

A Pantone szerint továbbá „költői, romantikus, és vintázs hangulatú” a Peach Fuzz, mely annak köszönhető, hogy a múltat tükrözi, miközben kortárs hangulatot idéz. Leatrice Eisman színspecialista így fogalmaz a barack színről: „sok zűrzavaron megyünk keresztül az életünkben, éppen ezért szükségünk van egy olyan színre, amely feltölti a lelkünket”. Töltődjünk belőle bátran. De hogyan?

Önmagában ez a szín kevés embernek áll jól, leginkább a világos, esetleg meleg tavaszoknak, de a világos nyarak is bátran kísérletezhetnek vele. Ezekből a típusokból nem hemzseg túl sok hazánkban.

Ugyanakkor ennek az árnyalatnak az egyik legcsodálatosabb tulajdonsága az, hogy sok más színnel remekül kombinálható. A pasztell árnyalatokkal összehangolva romantikus és finom megjelenést kölcsönöz, míg az élénk színekkel kombinálva merész és figyelemfelkeltő hatást érhetünk el. Ezt figyelembe véve bátorítok mindenkit, hogy kísérletezzen az év színével, miközben nagyon boldog új évet is kívánok!