Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

A szanálás művészete

Szana, szana, szana. A tanácsadásaim során javasolni szoktam az ügyfeleimnek, hogy évente kétszer, tavasz és tél elején pakolják ki a szekrényüket, és vizsgálják meg a ruhadarabjaikat. Amennyiben egy ruhát nem viseltek az elmúlt egy évben, de jó állapotban van, tegyék el „pihenni”, és ha fél év múlva sem hiányzik, akkor induljon el a már nem szeretett darab a maga kalandos útján: ajándék barátoknak, kollegáknak, anyaotthon…stb. Hisz feleslegesen ne foglalja a helyet.

Én magam is a legtöbb esetben ezt a taktikát követem, ebből adódóan népszerű vagyok az ismerőseim körében, hisz csodás szép ruhadarabokkal lepem meg őket. De néha az élet felülírja a módszeremet…

Impulzív ember lévén néha kicsit hamar kezdem áramoltatni az elmúlt egy évben nem viselt ruhákat. Így most például hiányzik egy tavaly tovább adományozott párducmintás kardigán…Hja. Így jártam. Mostanában végeztem el a nagy tavaszi szanálást. Alig maradt 3 ruha, amit el tudok most ajándékozni, tényleg olyan ruhákkal van a szekrényem ezek szerint megpakolva, amiket aktívan hordok. És láss csodát….Valahogyan, mélyen eldugva lapult néhány darab, ami évek óta nem volt rajtam, és most nagyon örülök nekik! Mert kiváló minőségűek, és ismét divatosak!! Pedig nem hiányoztak körülbelül 3 évig! És most majdnem minden nap viselem őket. Igazán örülök, hogy az elmúlt évek lendületes pakolásai során nem ajándékoztam el ezeket!

Az egyik egy barna bőrkabát. Ezt 10 évvel ezelőtt kaptam ajándékba az egyik barátnőtől. Ahogy egy korábbi cikkemben írtam, a barna bőrkabát most igazán trendi. A másik egy türkiz színű bőrtáska. Ami most újra nagyon divatos.

Tehát, igen. Lássuk be, hogy nem kell szigorúan követni még egy stílustanácsadó tanácsait sem. A valaha nagyon szeretett, jó állapotú, értékes darabokkal gyengéden bánjunk. S ha nem foglalnak sok helyet, érdemes őket őrizgetni, mert látjátok a fenti példán, még újra a hétköznapjaink aktív szereplői lehetnek.