Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Élénk tavasz

Élénk tavasz. Tomboljon és éljen a tavasz! Ennek tiszteletére bemutatom a meleg, kontrasztos, pezsgő, tiszta élénk tavasz típust. Amennyiben van szerencséd ebbe a ragyogó színtípusba tartozni, tudnod kell, hogy hazánkban viszonylag ritka, különleges csapatba tartozol.
De hogyan is néznek ki „eredetileg”? Rendkívül kontrasztos teremtések, először ragyogó, tündöklő szemüket vesszük észre, ami lehet türkiz, pávakék, élénkzöld, mogyoró, de feltétlenül feltűnő.
 
 
 
 
Bőrük, hajuk, és szemük között általában éles kontraszt figyelhető meg, összhatásukban meleg, ragyogó megjelenésűek. Ugyanakkor találkoztam már olyan „rejtőzködő” élénk tavasszal is, aki első ránézésre mégsem volt annyira kontrasztos, mint mondjuk egy élénk tél, de mégis ebbe a tavasz típusba tartozott. Amúgy van az élénk tél és élénk tavasz között bizonyos átjárás: néhány szín mind a két típusnak remekül áll, például a fekete, hófehér, rubin. Bőrük sokféle lehet, tejfehér porcelán, barackos, csontszínű, de mindenképpen világos, akár szeplős is lehet.
 

Éppen ezért nyáron könnyen leégnek, de utána érdekes módon gyakran bebarnulnak, és olívás árnyalatúvá válnak. Hajuk..igen. Bármilyen lehet eredetileg: arany, eper, vöröses fekete, világos barna, rézvörös, akár „seszínű”is . Ha szeretne hajat festeni, csak bátran: meleg élénk vörös, Velence vörös is nyugodtan mehet! További jó választás a gesztenyés hajszín, avagy az aranyszőke. A sminkben is lehetnek merészek: pipacs rúzs, korall szájfény, szürkésfekete szemceruza, fekete szempillaspirál, minden, ami a kontrasztot hangsúlyozza, remekül áll nekik! 

Ékszerben jól áll nekik az arany. Összeségében elmondható, hogy romantikus, drámai, aranyló és ragyogó megjelenésűek.És a színeik… Álomszépek és különlegesek. Élénkek, tiszták, melegek (de nem annyira aranylóak, az aranybarna például nem ideális), villogóak is lehetnek. Nem viccelek. A neonszínekben igazán pompásan mutatnak. De a tiszta, erőteljes cukorkaszínek is szóba jöhetnek. Vajsárga, korallpiros, pipacs, élénk narancs, orgonalila, tengerészkék, fűzöld, neonzöld, barack, aranysárga, neon sárga, kobaltkék, smaragdtürkisz…Bátor színek, az biztos! Ki ismer magára? Éljen a tavasz, és a tavasz típusú emberek (is)!