Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Ezüst

Lezárult a szavazás, nagyon érdekes, számomra is meglepő eredmény született: 72%-ban az ezüstöt kedvelitek jobban. Ez azonban azt jelenti, hogy 2023-24 őszén és telén rengeteg divatos hölgyet fogunk látni, ugyanis a legnagyobb divattervezők kifutón felvonultatott kollekciói alapján A DOBOGÓS jelenleg az ezüst.

A görög-római mitológiában az ezüst azonban nem hordoz ennyire pozitív értékeket, hiszen az aranykor utáni hanyatlást jelölte. De mentsük meg az ezüst becsületét: a Holdat is jelképezi, s mint ilyen, a női létezés archetípusa. Igazi királynői szín. Nem véletlenül vélték tehát úgy az egyiptomi mítoszokban, hogy Ré istennő csontjai ezüstből vannak…

S képzeljétek! Az ókori Egyiptomban sokáig az ezüst és az arany értéke megegyezett. A kínaiak a Tejút metaforájaként az ezüstfolyót használták. De szép!

Ha az ezüstre szavaztál, akkor a színelmélet szerint: megbízható és becsületes vagy, romantikus jegyeket hordozol, kreatív és segítőkész vagy. Nem beszélve arról, hogy roppant trendi is. Az ezüst elsősorban a tél és a nyár embereknek áll jól, akik nyugodtan becsempézhetik ezt a nemes színt a hétköznapi viseletükbe is, nem pusztán ékszerként használva az ezüst ragyogását. Merítsetek ihletet a képekből!