Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Farmer divat 2022/2023-ban

Tavaly írtam a farmertípusokról, tekintve, hogy nagyon szeretem őket. Ez az 1873-tól létező ruhadarab töretlenül arat. Annyi történik csupán, hogy egy-egy fazont egy-egy szezonban különösen felkapnak. Ez idén a széles szárú fazon, avagy a wilde leg jeans.

Ahogy tavaly több barátnőm és ügyfelem visítófrászt kapott, amikor a mummy fazont reklámoztam nekik, majd utána elégedett mosollyal viselték, most ugyanazt mondom: a wilde leg fazon majdnem minden hölgynek jól áll! Bátran kísérletezz vele! Hogyan is emelheted be ezt a hétköznapjaidba?

1. Érdemes az öltözet összeállítás során figyelembe venni, hogy a széles szárú farmer– méretéből adódóan – elég látványos. Magyarán érdemes egyszerű felsővel kombinálni.

2. Fiatalabbaknak, illetve lapos hasúaknak cuki szerkó a crop, rövidke fölső. De nehogy fázz! Dobj rá egy blézert!

3. A legcsinosabb szerintem egy egyszerű, egyszínű blúzzal kombinálva, valamilyen klassz kiegészítővel, ami lehet látványosabb.

4. Kötött, akár oversize pulcsival is jól mutat, de figyelj az arányra! Ha nagyobbacska, lazább a pulcsi, tűrd be félig. Ez pocakos hölgyeknek is tanácsos.

5. Ha a nadrág széles, lazább fazonú, a fölső legyen definiáltabb!

6. Ha alacsony vagy, figyelj arra, hogy magas derekú legyen, és érjen le a bokád aljáig a lába szára! Monokróm öltözetben is nagyon mutatós: ha tetőtől talpig ugyanabban a színben pompázol. Ha nagyon magas vagy, ezt nem ajánlom.

7. A cipőcske lehet magas sarkú, de bokacsizmával is remekül mutat.

8. A wilde leg fazon ápol és eltakar. Ha görbécske a lábad, avagy lovaglócombos vagy, akkor is kiváló választás. Arra ügyelj, hogy legyen normál/ vagy magasított derekú a fazon.

9. További felkapott fazonokról is beszámolnék végül. Nagyon divatos most a hasítékos változata, a trapéz, a rövidített, avagy crop, a derékrésznél dupla csavaros, a pliszézett, illetve a nagy zsebes, avagy a cargo. Ezekből nekem a trapéz és a hasítékos a kedvencem.

Képzeljétek! Ezen típusok nagy részét már Marilyn Monroe is hordta!

Mint mindig, a legfontosabb: érezd nagyon jól magad a bőrödben! És akkor ragyogni fogsz!