Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Farmerkabát

Ha ősz, akkor farmerkabát.

Főleg, ha idén sem marad el a vénasszonyok nyara, amit, jujuj, de várunk.

Bízzunk benne.

Tudjátok, mikorra datálható ez az örökké trendi farmer anyag? 1870-re! Ekkor történt ugyanis, hogy egy Jackob Davis nevű francia szabó megrendelést kapott egy asszonytól egy strapabíró munkaruha készítésére, amit a férjének szánt. Davis ekkor egy Bajorországból bevándorolt méterárushoz fordult, méghozzá Levi Strausshoz. Bizony, ő az a Levi, aki később Levi’s márkanévvel futott be. A kiváló öltözetnek hamar híre kelt, hisz nemcsak kényelmes, hanem tartós is volt. Nem sokat kellett várni a nadrág után a farmerkabátra, ami 1905-ben készült el. Nos, azóta is imádjuk!

Éppen ezért úgy vélem, hogy a farmerkabát alapdarab minden hölgy és úr ruhatárában!

1. Érdemes klasszikus, csípőcsont fölé érő kék kabáttal kezdeni a kalandot. Ha szeretnél még egy alapdarabot, a hölgyeknek kifejezetten javasolom a fehéret is. Én a klasszikus kék kabátomat a Silver Olasz Divat butiban vettem, nagyon meg vagyok vele elégedve.

2. Ha szeretnél különlegesebb darabot, például színeset, mintásat, egyedit, oversize-ot…stb, bátran tedd, de tudd, hogy trendek jönnek-mennek, míg a fenti klasszikus kabátka örök divat. Én nem tudtam ellenállni, és vettem egy lila oversize farmerkabátot a pécsi Gardrób üzletben, igazán jutányos áron.

3. A tetőtől talpig farmer öltözet is megfelelő, és nem szükséges, hogy ugyanolyan árnyalatú legyen a nadrág és a kabát!

4. Hölgyeim! A farmerkabáttól ne tartsatok, nyugodtan viseljétek ruhácskával, szoknyával, minivel, hosszúval…stb.

5. Rétegezz bátran! A farmerkabát alá lehet trikót, pólót, pulcsit, inget, mellényt venni, és fölé is lehet bátran még egy kabátot, akár blézert, uraknak zakót ölteni!

6. Kapható bélelt farmerkabát is, ha nem szeretnénk megfagyni!

Mint mindig, érezd nagyon jól magad a bőrödben, és engedd el a fantáziádat! Merítsetek ihletet a fotókból, és szabjátok magatokra!