Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Fehér ing

Hogy én mennyire szeretem a fehér blúzokat? Nagyon! Megnéztem. 4 fehér blúzom van, és aktívan hordom is őket. Azonnal elegánssá, nőiessé, letisztulttá teszi a megjelenést.

S hogy mivel lehet hordani? Bármivel! Farmerrel, szoknyával, rövidnadrággal, kosztümmel…Mindennel, de tényleg.

Gyönyörű egy egyszerű, klasszikus szabású fehér ing vagy blúz, de mostanában kifejezetten vonzódom azokhoz a darabokhoz, amelyeken van egy kis csavar. Különleges ujj, gallér, egy leheletnyi csipke, madéra…Ahh.

A fehér a tisztaság, az egyszerűség színe. A női minőség szűzi aspektusát jelöli. Minden kultúra és vallás kitüntetett helyet biztosít neki. Gondoljunk csak Zeuszra, aki fehér hattyú képében csábította el Lédát. A szentlélek galambja is fehér színű, hiszen a feltámadás, a remény, az újrakezdés jelölője a keresztény kultúrkörben, csakúgy mint a buddhizmusban, ahol Buddha születésének hírét álomban meghozó elefánt színe. A hinduizmusban a kozmikus tojás színe is fehér, ami az állandóságot és a kozmikus aspektust jelenti.

Érdemes tehát viselnünk ezt a kitüntetett színt ügyelve arra, hogy melyik árnyalata áll jól a bőrünkhöz. Mert nem csak a szürkének van 50 árnyalata. Gyönyörködjetek a fehér ingekben!