Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

“Golden age” Szabad öregedni?

Egy kis mélázásra invintállak benneteket.

„ A nőci, ha negyven, a ráncai szépek,

és lányos a lába, hisz fitneszezik,

ügyel vonalak, szinek egyvelegére,

és ötletes öltözetek övezik.” ( Lackfi)

De kérem szépen, mi van, ha a nőci 45? 50? 60? 70? 80? Elmondom Nektek a nagy titkot! Semmi katasztrófa! Csak érettebb, bölcsebb, és egyre magasabb minőségre törekszik az élet minden területén. A mai korunkban nem számít senki “öreglánynak”, pusztán azért, mert 45 pluszos.

A kozmetikai ipar is inkább a pre-vagy slow age termékeket dobja a piacra, ami az igényes bőrt vitalizálja, mert az anti age nemcsak nem trendi, hanem valahol sértő is. Hisz miért akarnánk megállítani az időt…? Ciki idősödni…? Dehogy! Csak a nőiességet kell a megfelelő élethelyzetre rászabni, és lehet továbbra is tündökölni. Nem, nem plasztikai beavatkozásokkal. Hanem bölcsen és gyengéden. Hisz az évek bizony nyomot hagynak, de egyben elképesztő tapasztalattal is gazdagítanak. Azaz egy önmagában gyönyörű 20-as, 30-as nem vetélytárs, csak nőtárs. Aki szintén lesz 45, 50, 60…

A tendencia jól látható a médiában is. Míg az Aranylányok sorozat főszereplői kifejezetten mamásak, addig a Szex és New York újabb évadában- bár ugyanabban a korban vannak, mint az 1982-es sorozat főhősnői-, a régi kedvenceink a legrosszabb indulattal sem titulálhatóak nyanyáknak, hanem izgalmasan öltözködő nők saját megélt történetekkel. Néhány gyors tipp, hogy hogyan is csinálják!

1. Kerüld a mindent megmutató öltözeteket! Legyen egyensúly a szettben. Azaz ha lábat mutatsz, ujjatlan top ne legyen rajtad. A kevesebb több…Ideális a térd, avagy térd fölé érő szoknya, de nem az icipici mini. A trükkös karmegoldások is a barátaid.

2. Eljött a minőség ideje! A fast fashion helyett magas minőségű ruhákban érdemes megjelenni, ami méltó a korunkhoz.

3. Ne viselj alakot egyáltalán nem mutató, formátlan cuccokat! Találd meg, ami szép rajtad, és azt hangsúlyozd.

4. Kiegészítő, kiegészítő, és kiegészítő. Minőségi táska, kendő, kalap, nyaklánc, öv, bármi, ami megmutatja az egyéniségedet.

5. 45 éves kor felett a legideálisabb színek: a szürke, a bézs, a fehér és a kék neked megfelelő árnyalatai. Természetesen hordhatsz élénk színű ruhákat is, de azt érdemes kombinálni valamilyen visszafogottabb színnel.

6. Minőségi kencéket válassz, és minőségi sminkszereket. A smink a legjobb barátod.

7. Egy jól levágott frizura üdévé teszi a tekintetedet.

8. Nagyon fontos, hogy merd magad megmutatni a stílusoddal, hogy ki is vagy valójában!

9. A legfontosabb: légy nagyon büszke magadra. Az elmúlt évben felhalmozott tapasztalatok csak a tieid, és ez a legnagyobb kincs.

A fotón látható hölgyek sajátossága, hogy mind 45 pluszos. A legidősebb csoda 82 éves. Mind az ügyfeleim voltak. S a közös bennük, hogy azon túl, hogy valóban gyönyörű szépek, rendkívüli emberek , ragyogó és tiszteletre méltó életúttal, karrierrel, megélt magánéleti történésekkel. Aminek még csöppet sincsen vége.. Hisz annyi, de annyi kaland vár még rájuk!