Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Kalap 2023

Augusztus vége óta tűnődök a kalapokon, melynek két ihletője is van. Az egyik egy fantasztikus színházi előadás, melyben Dévényi Ildikó és Lukács Melinda művésznők Karády Katalin életét mesélték el. Talán tudjátok, de Karády kalandos és nehéz élete egy komoly szakaszában kalapszalonban teljesedett ki.

A másik ” ihlető” a saját, rettenetesen elrontott hajam, ami sok rossz döntés eredménye, ez miatt ildomos kalapot viselnem…

Amikor megkérdeztem egy férfi barátomat, hogy szívesen viselne e kalapot, azt válaszolta: “Minek? Van hajam!” Nos. Nemcsak azért viselhetünk kalapot, mert nincs/avagy elrontott a hajunk, hanem azért, mert látványos és csinos.

Hiszen a kalap remek, vagány kiegészítő, s számtalan fajtája most kifejezetten menő! Nem beszélve arról, hogy egy hűvös novemberi napon melegíti a kobakunkat, s még jó kedvre is derít, annyira jópofa.

Az aktuális trendeknek megfelelően az alábbiakat javaslom:

  1. Fedora (széles karimájú, elején a két oldalán bevasalt, a tetején hosszában betört formájú kalapfajta) Mindenkinek s minden korosztálynak, nőknek/ férfiaknak egyaránt jól áll.
  2. Western kalap. Férfias darab, ha vagány vagy, be tudod illeszteni a repertoárodba.
  3. Vadász-kalap. Nem csak vadászoknak. Látványos, drámai a hétköznapokban.
  4. Vödör sapka/ kalap. Vicces, bohókás, kreatív.