Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Köröm divat

Egyre többen kérdezitek, hogy milyen színűre fessétek a körmötöket.

Ímhol a válaszom: bármilyenre, ami illik az egyéniségetekhez és a ruháitokhoz.

Nem szükséges követni a színtípusodat, mivel messze van az arcodtól a kezed! Tehát engedd el a fantáziádat! Jöhetnek a színek, a minták, a kövek, bármi, ami jól esik a lelkednek.

Amúgy az én körmeimet egy barátnőm szokta megtervezni, köszönet érte. S mindezt Késmárki Judit valósítja meg magas minőségben.

Néhány érdekességet összegyűjtöttem nektek a körömfestésről. Jó szórakozást!

  • A körömfestés történelmileg igazolva i.e 3200-ra datálható, amikor a babilóniai harcosok órákat töltöttek el hajuk göndörítésével, illetve a körmük pingálásával. Természetesen nem csaták közben.
  • I.e 3000-ben a kínai dinasztiák is festették a körmüket, méhviaszból és tojásból készítették az alapanyagot hozzá. Az uralkodók, nem meglepő módon, pirossal festették a körmüket. Akik jogtalanul használták ezt a színt a körmükön, akár ki is végezhették…
  • A szépségéről is híres Kleopátra hennát használt a körmeire, találjátok ki, melyik színt preferálta…Igen! A vérvöröset!
  • Az első manikűrszalon 1878-ban nyitotta meg kapuit a divat fellegvárában, Franciaországban.
  • Az akril körmöket egy véletlen folytán fedezte fel Frederick Slack fogorvos. Rögtön ott is hagyta eredeti foglalkozását, és testvérével vállalkozást indított.
  • Az örökké divatos francia manikűrt Jeff Pink alkotta meg 1976-ban. Azóta is ez a hölgyek kedvence, mert minden ruhához illik, és ápolt megjelenést biztosít.