Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Meleg tavasz színtipus

Drága tavasztündérek, meleg, élénk, és aranyló meleg tavaszok! Nagyon elhanyagoltalak benneteket, mert hazánkban ritka típust képviseltek, igazi unikumok vagytok a romantikus, melegséget árasztó megjelenésetekkel. De mostanában volt többször is szerencsém hozzátok, igazán üde pillanatokat szerezve ezzel nekem.

De milyenek is a meleg tavaszok?

Szembeötlő a gyönyörű, melegséget, barackos árnyalatot sugárzó bőrük. Lehet nagyon világos porcelán, bézs, elefántcsont, akár szeplőcskék is tarkíthatják, de előfordul az is, hogy mélyebb tónusú, aranybarna bőrrel ragyognak, vagy mézszínűvé barnulnak. A meleg összhatás miatt a ragyogó arany ékszerekben pompáznak leginkább.

Hajuk is érdekes, az biztos, hogy meleg, aranyló tónussal ragyog. A közép- aranyszőkétől az eperszőkén és a rézvörösön át a világos és közép- aranybarnáig sokféle árnyalat előfordulhat, még a piszkosbarna is szóba jöhet.

Sok meleg tavasz gyermekkorban szőke volt, és később barna lett, de észlelhető valami vöröses áttetszés minden verzióban. Kiválóan áll nekik a sárgarépa vörös, intenzívebb meleg vörös hajszín, rézvörös, rézszőke, akár aranyló melírral megbolondítva.

Szemük élénk, meleg, világos, gyakran megfigyelhető egy határozott gyűrű az íriszen. Meleg kék, élénk kék, barnás zöld, topáz, mogyoró, szürkés zöld is lehet, de mindenképpen élénk és ragyogó.

A haj, a bőr, a szem között közepes kontraszt figyelhető meg. A világos, élénk, ragyogó tavaszi színeket a másodlagos palettája, az ősz melegebbé és aranylóbbá varázsolja. A fekete és a fehér nem áll jól nekik, sokkal inkább a vajsárga, teveszőr, vagy a homokszín. Narancs, barack, lazac, rózsa, pipacs, korall, orgona, tengerészkék, világos meleg szürke, fűzöld…Mint egy színesceruza kollekció, csodás színekbe öltözhetnek!

A hölgyek bátran sminkeljenek, igazi tavasztündérek lesznek tőle. A sminkszíneket illetően ismét csak a meleg színekhez érdemes fordulniuk –nyugodtan játszhatnak a zölddel, türkizzel, korallos árnyalatokkal. A fekete szemceruzát és tust nekik is érdemes kerülni, inkább barnát, vagy valamilyen színest választani helyette. Az arcpír és a rúzs színe narancsos vörös, korall, barack árnyalatok legyenek, egy kis finom csillogás is belefér.