Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Napszemüveg trend 2023

A napszemüveg viselése a napsütéses időben elképesztően fontos a szemünk védelme érdekében, illetve roppant módon öltöztet is, erős fókuszpontja a megjelenésünknek.

Ugyanakkor illik levenni utcán a tűző nap dacára, ha valakivel szóba elegyedünk, legalább az üdvözlés alatt. Nem beszélve arról, ha zárt térben vagyunk. Ott mindenképpen le kell venni, és nem, nem a fejünkön tiaraként tárolni, hanem a táskánkba eltenni.

A napszemcsit amúgy már az ősi inuit törzsek tagjai is viselték, hogy védjék a szemüket. A 12. századi kínában már az érzelmek leplezésére szolgált, főként a bírák hordták. Az első UV szűrős lencsék 1913-ban készültek el, a 20-as évektől a sztárok pedig ezzel próbálták leplezni magukat a rajongó tömeg elől. A mozivásznon James Dean tette népszerűvé, de John Lennon és Audrey Hepurn is bevonult a napszemüveg divattörténetébe.

2023-ban különösen divatosak az alábbi fajták:

  • Vintage naaaagy keretek. Szuper, hisz jól eltakarja az arcot a káros sugaraktól, illetve az átmulatott éjszaka utáni karikákat is megengedő módon leplezi.
  • Fehér keretek. Nagyon stílusos, igazán nyári. Tetszik.
  • Színes keretek és lencsék, főként a rózsaszín. Viccesek és öltöztetőek, imádom.
  • A karcsú és szűk öblű fazonok. Ez utóbbi nem a kedvencem, pont a funkciója csorbul.
  • Az örök kedvenc: a pilóta fazon.