Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Narancs

„Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig, énnekem”

Számomra a legszebb évszak. Lassan a természet a kedvenc színeimbe öltözik, és narancsossá válik minden. Ezzel karöltve már a boltokban is megjelent ez a vidám szín, ráadásul –ahogy tapasztaltam-, igen élénk verzióban… Ugyanakkor be kell látnunk, hogy legtöbbünknek nem áll jól a narancs szín, mert sárgítja az arcunkat, elnyomja az eredeti színeinket…Én azonban szeretem. Ilyenkor szoktam azt mondani az ügyfeleimnek, hogy a legszebb szín az, amiben jól érzik magukat

A színek gyógyítanak, energiát adnak, a narancs különösen. Hisz ötvözi a piros által sugalmazott dinamikát és szenvedélyt, illetve a sárga boldogságát.

A narancs a boldogságot, kreativitást, lelkesedést fejezi ki. Nagyon meleg szín, ezért a meleg típusoknak áll jól, ők bátran viselhetik kedvükre.

Állítólag a narancs segít túllendülni a nehéz élethelyzeteken, ezért ha úgy érzed, igazságtalanul bántak veled, csempészd be az öltözékedbe.

Önbizalmat, bátorságot, vitalitást kölcsönöz viselőjének, gondoljunk csak egy isteni narancslével indított nap dinamizmusára.

Kínában és Japánban a szeretet, szerelem színe.

Indiában a szentség színe.

A buddhista szerzetesek ruhája is narancs, ami a megvilágosodás lángját jelöli.

A zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa kifejezője.

A csakrák működésében hívő embereknek a narancs a szakrális csakra színe, ami termékenység, érzékiség, élvezet, kreativitás irányítója.

Miért is hagynánk ki ennyi pozitív energiát?