Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Overál

Itt a hűvösebb nyári idő, ilyenkor jól jöhet egy kényelmes és csinos overál. Miért szerethetjük?

Mert nem kell reggel azon vesződnünk, hogy a szoknyához/ nadrághoz felsőt válasszunk, csak felkapjuk, s már indulhatunk is csinosan a dolgunkra.. Ha okosan választjuk ki a hozzánk illő fazont.

S hogy honnan jött a divatba az overál? Kezdetben síelők és pilóták hordták, majd a színpad világát hódította meg. Gondoljunk csak Elvis Presley, Mick Jagger, David Bowie,vagy Freddie Mercury dinamikus overáljaira. Hamar megjelent a sci-fi filmekben is, valószínűleg az űrhajós utóérzet miatt. A 70-es 80-as években már hölgyek sokasága pompázott benne, igazi party-ruha volt. Később megjelentek az elegánsabb fazonok, ma már étteremben, irodában is viselhető. Nem könnyű megtalálni a hozzánk és testünkhöz illő kezeslábast, továbbá mosdóba menni sem egy leányálom benne… De ha tetszik az overál, és van türelmed kísérletezni és kutatni, az alábbi szempontokat figyelembe véve sok sikert kívánok hozzá!

A kritikus pont az overál szabása, főként a csípő tájékán. Ugyanis ha túl bő ott az anyag, esetleg valami extra hosszú felsőtestű embertípusra szabták a derekát, ráadásul a nadrágszár még szűkül is, akkor óriási hátsót hoz létre optikailag.

Illetve ha lazább szárút szeretnél, akkor figyelj rá, hogy a felső része legyen kevésbé laza, így nem fogsz slamposnak tűnni. Bár engem a buggyos basagatyás alsóval ki lehet kergetni a világból, csak Aladdinon, Jázmin hercegnőn tetszik, esetleg a bohócokon. Ismétlem, a buggyossal. Az alul laza fazonok kifejezetten tetszenek, s molett hölgyeken is remekül mutatnak.

Továbbá vigyázzunk arra, hogy a derékrész szabása tényleg a derekunknál legyen, különben nagyon fura testarányokat komponálunk magunknak.

Az anyagra is fordítsunk gondot. Ha túl fényes, kövérít, ha túl sok rajra a minta,a szín, jojózni fog a járókelők szeme, ha túlságosan gyűrődő, pizsamaszerű hatást kelthet, ha túl vékony az anyag, minden kis hurkát/ narancsbőrt láttat. Jujuj.

Amúgy ha sötétebb, egyszínű a fazon, kiváló választás alacsonyabb avagy testesebb hölgyeknek is, magasabbnak tűnünk benne, és még karcsúsít is. És nagyon elegáns.