Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Peplum

Tudjátok, mi az a peplum? Ha véletlenül a válasz a nem, akkor ideje megismerkedni vele, ugyanis 2024-ben egyértelműen divatos. Tehát: Hölgyeim-Peplum! Peplum-Hölgyeim!

Ha rövid a lábad, nagy a lovagló combod, körte testalkatú vagy, netán utálod a ficc-flaccokat, rövid ismeretségetek itt véget is érhet.

Ha azonban homokóra vagy, netán egyenes testalkatú, nem definiált derékívvel bírsz, esetleg hosszú a lábad, vagy magas vagy, netán túl vékony, avagy nagy a pocakod, érdemes a peplummal közelebbi ismeretséget kötnöd. Én most próbálok vele megbarátkozni, bevallom, nem könnyű eset számomra.

Az 1940-es években született, babakorában a derék-vagy a csípővonalból kiinduló anyagrátétet jelentette, mely legtöbbször fodor volt. Öregként már azt is peplumnak nevezzük, ha valamilyen kiálló, extra applikáció díszíti a ruhát, szoknyát, avagy a felsőt. S itt érdemes megállni egy kicsit.

Ha nagy a pocakod, kiváló választás egy peplumos, könnyedebb anyagú felső. Ha pedig magas/ vékony/ egyenes derekú vagy, kísérletezhetsz kedvedre ezzel az izgalmas formavilággal. Vintage és retró stílust idéz, nőies és elegáns, de szerintem a vagányabb verzió felé is ki lehet mozdítani.