Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Poncsó

Fázol nemcsak kint, de bent is? Hideg van a munkahelyeden, nem akarsz megfagyni, de szeretnél csinos maradni? Viselj poncsót! Ez amúgy is 2023 egyik nagy slágere, meleg, és nagyon mutatós.

A poncsó egy köpenyszerű felsőruha, ujjak nélkül. Eredetileg indián népviselet volt, de a vikingeknek is volt esze, ők is szívesen viselték. (Amúgy képzeljétek el, a viking nők melltartót is viseltek!) Hogy miért? Mert tulajdonképpen egy pihe-puha takarót hordunk ilyenkor. Melynek színe és mintázata kiválóan alkalmas arra, hogy megmutassuk az egyéniségünket. Most amúgy abszolút trendi az etno minta.

Hogyan érdemes poncsót viselni sikkesen?

1. Mivel a poncsó egy bő darab, feltétlenül skinny fazonú farmer javasolt hozzá. Hiába nem divat most a skinny fazon, azért biztos minden női szekrényben lapul egy-egy régről.

2. Ha szeretnéd, leggingssel is párosíthatod, de ez inkább hétvégi, avagy kirándulós öltözet, illetve figyelj arra, hogy a poncsó eltakarja a popsidat.

3. Nőies és elegáns irodai szettet kreálhatsz szoknyával kombinálva. Hogy ne keltsen zsúfolt összhatást a viseleted, a szoknya legyen szűkebb, pl ceruzaszoknya.

4. Szűkebb fazonú kötött ruhával is nagyon csinos, és naggggggyon meleg.

5. Figyelj arra, hogy vagy a poncsó, vagy az alj legyen mintás, mind a kettő mintás darab ugyanis kissé sok lenne.

Még egy dolgot elmesélek. 2004-ben kaptam meg az első hivatalos fizetésem, mely örömöt úgy ünnepeltem meg, hogy vettem egy gyönyörű poncsót, ez az ősrégi darab látható a fotón, még ha nem is a vikingek korából. Kedves Hölgyeim! Hapci! Mielőtt kockára fagynánk, szerezzünk be egy poncsót!