Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Sneakers

Ha tavasz, akkor sneakers. Ha nyár, akkor is. Természetesen ősszel pláne. Bár télen csak mérsékelten. Viseli minden korsztály nemtől függetlenül, ráadásul mindennel, nadrággal, szoknyával, sőt kosztümmel, öltönnyel is.

Sportcipőként, strandcipőként viselték, a talpa vulkáni gumiból készült, felül pedig textil borítással bírt. A kényelmes és könnyű viselet hamar belopta magát az emberek szívébe. Ma pedig már ott tartunk, hogy a legnagyobb divattervező cégek sneakers különlegességekkel próbálják felhívni magukra a figyelmet, s kisebb vagyonokért is árulják ezeket a sportos, hétköznapi cipőket.

Lehet utálni s nem elegánsnak vélni, avagy rajongani érte, az biztos, hogy a többségünk ruhatárában megtalálható. S bizony, régóta. Akármilyen hihetetlennek tűnik, a sneakerek már az 1800-as évek vége óta a piacon vannak, persze akkoriban még kissé másként néztek ki.

Egy egész városi kultúra épült a sneakers köré, amiben persze akadnak igazi klasszikusok, ez pedig a fehér fajtája. 2024 nagy trendje pedig a vidám, színes sneakers, ami nekem tetsző, jópofa viselet. Piros, sárga, lime, kék színekben pompáznak. Nemcsak jó fókuszpontja lehet a rohangálós öltözetünknek, de cefetül kényelmes is, talán ennek köszönheti töretlen népszerűségét.

Én nagyon kedvelem a hétköznapokban, bár kétségtelen tény, hogy amint kimozdulásra kerül a sor, máris keresem a magassarkúmat…