Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Sportolj!

Ha te is szeretnéd ledolgozni a nyári lángost a karácsonyi bejliig, ideje mozgásba lendülni! Egész életemben sportoltam, a tánc és a jóga áll hozzám a legközelebb.

Most azonban új ihletet is kaptam Arató Zsófia barátnőm tevékenysége miatt. Ő ugyanis arra vállalkozott, hogy összegyűjt a Pitypang Művészeti Alapítványnak 80.000 forintot, s ezért 30 napig minden nap sportol. Nem tudtam nem csatlakozni ehhez a szép kihíváshoz, így én is (majdnem) minden áldott nap tornázom. Titeket is biztatlak erre! De mit is viseljünk sportolás közben…?

Ha valamilyen speciális eszközt igénylő sportot űzöl, természetesen kövesd a protokollt. De ha otthon vagy edzőteremben tornázol, akkor szabadabb a mozgástered, s a legfontosabb, hogy olyan öltözetet hordj, amiben nemcsak jól érzed magad, de motivál is. Mire érdemes figyelned?

  1. Fő a biztonság. Mivel sok sportsérülés következik be a nem megfelelő felszerelés miatt, figyelj erre! A jól kiválasztott sportszerkó óv az extra terheléstől és a túlhevüléstől.
  2. Figyelj arra, hogy a ruházatban szabadon tudj mozogni, de látszódjanak a mozdulataid, hogy az edződ/ oktatód ki tudjon javítani, ha helytelenül végeznél valamilyen mozdulatot.
  3. Akármennyire is szeretjük a pamutot, ha izzasztó sporttevékenységet végzünk, nem a legjobb választás. Ugyanis minden nedvességet magába szív, benn is tart, majd szépen enged is kihűlni… A könnyű, lélegző, testet szárazon hagyó ruhadarabok kínálnak erre megoldást. Természetesen egy vagyonba kerülnek, ha a pénztárcád nem engedi meg, nyugodtan keresgélj turkálókban.
  4. Képzeld! A ruházat hat a teljesítményre is egy 2012-es tanulmány eredménye szerint. Ugyanis a ruha hat a mentális állapotunkra, s a fitneszruházat viselése nagyobb teljesítményre ösztönöz, sőt egészségesebb élelmiszereket vásárolunk, ha azt viseljük rendszeresen. Hihetetlen. Már értem, miért veszek minden héten avokádót.
  5. A fehérnemű és az intim területek védelme nagyon fontos sportolás közben. A jól átgondolt sportmelltartó viselése védi a melleidet a megnyúlástól, ráadásul kis barátnőink nem zavarnak a mozgás során. Illetve oda kell figyelni a nemi szervek védelmére is, ennek érdekében a nőgyógyászok vagy lélegező anyagból készült aljat javasolnak, vagy ha teheted, egyáltalán ne viselj bugyit, bármily viccesen is hangzik ez.

Ami a lényeg tehát, válassz az életednek és kedvednek megfelelő mozgást, viszont próbálj meg rendszeresen mozogni…