Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Szabad öregedni?

“Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harmincévesen olyan, amilyenre az élet formálta. De ötvenévesen olyan, amilyet megérdemelsz.” (Chanel)

Kedves 50-es, 60-as Hölgyek, Urak! A következő poszt nektek szól. Ihletője két élmény. Az egyik egy Árkádban történt séta. Ahol is feltérképeztem, hogy miből is válogathat ez a korosztály. A tapasztalat siralmas. Vagy az „aktuális trendet követve” öltözködhettek, azaz silány minőségű, egy szezonra szóló „tinis” ruhát vásárolhattok. Vagy a „nyanyás-papás”, elvileg nektek szánt darabokból válogathattok. Holott… És ímhol a másik tapasztalatom. Az egyik 43 éves barátnőm nemrégiben adott életet kislányának. Mind a ketten kiváló egészségnek örvendenek. Nos… Tartsunk egy gyors fejszámolást. Ez a ragyogó szépségű, lendületes hölgy ötvenes éveiben még bőven játszótérre, szülői értekezletre fog járni…Nyanya lesz!? Nem! Klímaxolni fog, és változni fog a teste? Igen! Tehát egy ötvenes HÖLGY, NŐ lesz! 

Meglátásom szerint az ötvenes életévek nagyon sokszínűek lehetnek egy ember életében. Ki még kisgyereket nevel. Ki új iskolát végez, szakmát tanul. Ki szakmája csúcsán van. Ki éppen válik. Ki meghitt boldogságban van a társával. Ki párt keres. Kinek nagyobb a gyermeke, újra magára tud koncentrálni a fárasztó évek után. Akinek nincs gyermeke, talán valami egészen újba kezd. Egy biztos: nincs és nem is lehet már egy sémát ráhúzni egy-egy korosztályra. Így erre sem. 

Nyilván a „piaci rést” meglovagolva sok-sok márka, kozmetikai cég piacra dobta az örök fiatalság elixírjeit. A „tagadj le 20 évet a korodból, mert az a sikk” mítoszát sugallják, hisz csak a fiatal az érték a rohanó világban. Valóban így van ez? Valóban ciki öregedni, és hagyni, hogy a belső, megélt és átélt tartalmainkat átadva a következő generációnak elfogadjuk a velünk és testünkkel, bőrünkkel, lényünkkel történet változásokat? Nem! Ettől leszünk nemesek, tartalmasak és elegánsak! Ne dőljünk be se a nyanyás, se a „harmincnak kell kinézned, különben silány vagy” -trendnek! Ugyanakkor érdemes néhány tanácsot követni, amennyiben elegánsnak, és korunkhoz méltónak szeretnénk kinézni. 

 1. Az öltözködés mutasson már kevesebbet a csupasz bőrfelületből. Hiába csodásan karbantartott a test, a szexualitás inkább belülről áramoljon.
 2. Minőségi, kifinomult ruhadarabok!
 3. Nemes anyagok: kasmír, selyem… stb.
 4. Áttetsző, átsejlő anyagok mutassák finoman, ami szép
 5. Jó frizura! A hossza legyen rövidebb, max. vállig érő. Sokat tud fiatalítani.
 6. Aki nem szépen őszül, érdemes festetni. Ne legyen már fekete, vagy nagyon szőke a haj! A természetes hajszínhez közelítsen a festés színe is.
 7. Igényes bőrre kialakított, minőségi kozmetikumok használata. 
 8. Legyen smink! Ne sok, de hangsúlyozzuk, ami szép!
 9. NE viseljünk miniszoknyát már! Ha szép, formás a láb, akkor is térd feletti legyen a minimális hossza!
 10.  Ne viseljünk trampli, túl nagy ruhákat!
 11.  Kiegészítővel tegyük elegánsabbá a megjelenést!
 12.  Nincs otthonka! Maximum otthon!
 13.  Legyünk magabiztosak, büszkék a korunkra!

Ha valakit érdekel bővebben a téma, jelezze, és szívesen megmutatok pár ideális szettet, ami garantáltan jól áll ennek a korosztálynak is.