Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Szegjük meg a szabályokat!

Nos, én egy picit átadtam magamat a lazaságnak, az elmúlt egy hétben smink nélkül, melegítőben tengődtem itthon, és sajnáltam magunkat, a világot. Ma valahogy megfordult bennem valami. És végre újra előtört belőlem az optimizmus. Túl leszünk ezen is! És addig is… Jöhetnek az új ötletek, a fejlődés! Hisz amíg egészség van, minden van!

Ebben a forrongásban előtört belőlem az a felismerés, hogy azt nem tudjuk, mennyi időnk adatott, de azt igen, hogy addig érezzük jól magunkat a bőrünkben! És felejtsünk el írott vagy íratlan szabályokat a divatban, valósítsuk meg magunkat! Ezért összegyűjtöttem pár olyan íratlan divatszabályt, amiket szerintem fölösleges vakon követni… Sőt!

Ne keverjük a mintákat, mert káosz lesz az eredmény. Nem! Nem hiszek ebben. Kifejezetten tetszik például egy klasszikus csíkos felső valami cuki, színes selyemsállal. Szerintem harmonikus.

A leggings nem hordható nadrágként. Hát… Miért is ne? Persze nem mindegy, hogy hogyan! De például egy bőr hatású leggings egy hosszabb pulóverrel egy jó alakú hölgyön szerintem csinos! Én hordom…

A fehér sneakers csak kamaszoknak való. Nos…Nem hiszek ebben. Természetesen itt is oda kell figyelni arra, hogy mivel viseljük. Egy kosztumhöz valóban nem bájos…De egy rohangálós napon egy farmerrel kényelmes és praktikus! Én viselem…

40 felett tilos a rövid nadrág. Bumm. Miért is? Nem állítom, hogy ebben mennék színházba, de miért ne lehetne viselni egy fagyizáshoz, az erdőben, a strandon…stb. Én nem vetem meg.

Ne viselj egyszerre aranyat és ezüstöt. Én teszem. Egyik kezemen a mamámtól kapott arany, másik kezemen az édesanyámtól kapott ezüst gyűrűt. De az is tetszik, ha valaki egyszerre visel egy finom arany, illetve egy finom ezüst nyakláncot. Miért is ne?

Ne viselj télen fehér farmert. Igen, ebben van valami, nehogy sáros legyen. De egyébként miért is ne?

Ne viselj pirosat naranccsal, rózsaszínnel. Ez érdekes, mert én valóban nem viselném, hisz nekem túl harsány. De máson tetszik!

Ne viseljünk barnát feketével. Ezt nem is értem… Kifejezetten tetszik!