Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Színes nadrág tavasszal

Nem merem elkiabálni, ezért csak halkan, finoman jegyzem meg, hogy végre valahára van egy csekélyke esélyünk arra, hogy végre ITT A TAVAAAASZ! Hurrá! Hurrá! Hurrá! Tényleg igazi újjászületés.

Mit nem akarunk? Szürke-fekete-borongós-bús színeket látni! Helyette a virágzó tavaszi mezőt, a burjánzó természet élettel teli színeit!

Dobd fel magadat és a környezeteted valami vidám színű nadrággal, s máris mosolyogni fogsz a langyos tavaszi időben! Nem is kell sokat törnöd a fejed, ehhez egy egyszerű fehér ing is megteszi, de colour blockingot is létrehozhatsz, ha vagányabb vagy. A colour blocking trend tulajdonképpen olyan, mint a modern pop art stílus a lakberendezésben vagy a festészetben, csak elegánsan elkerüli a bazári részleteket. A fő irányvonala egészen egyszerű és letisztult, leszámítva az őrületes színgazdagságot. Mert ez aztán színgazdag.

Leginkább a nyolcvanas évek rikító és élénk színpárosításait használja, de a variációk végtelenek. A colour blocking születéséhez kapcsolható alapelképzelés visszafogott, minimalista fazonokra épül, melyben a különböző színblokkok kelnek önálló életre az öltözetben. Általában kettő vagy 3 szín jelenik meg egy kompozícióban, tömbszerűen.