Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Világos nyár

Hétvégén volt egy csodás világos nyár típusú vendégem, s ez juttatta eszembe, hogy még nem mutattam be a világos nyár típust! Ez a hazánkban nem túl gyakori típus összhatásában lágy és finom. Igazi pasztell, világos teremtés, aki hűvös eleganciát áraszt. Nincs semmi kontraszt az arcán, a bőr, a haj, a szem szinte összemosódik. Gyakran titulálják magukat sápadtnak, s ezt aranyló hajjal igyekeznek palástolni. Ugyanakkor ez pont megtöri lágy, finom szépségüket.

Hogyan is néznek ki „eredetileg”? Hajuk mindig világos, hamvas alaptónusú: hamvasszőke, világos szőke, szürkés-fakó is lehet idővel. A szemük is minden esetben világos: világoskék, zöld, szürke, vízszínű, nem villogó. Bőrük is finom, lágy, rózsás, tejfehér, porcelán.

Hogyan öltözzön fel ez a kifinomult, lágy típus? A szürke 50 árnyalata kiváló választás. Finom, pasztell, lágy színnel kombinálva remek öltözeteket lehet összeállítani: Halványkék, finom, púderes rózsaszín. Kékesszürke, törtfehér, barack, világos málna, világos dinnye, levendula, bodzalila, tengerészkék, benetton zöld, mentazöld, rózsabézs, halvány citrom… Csodás szép színek! A monokróm öltözködés remek választás nekik, a lényeg, hogy semmi nagy kontraszt ne legyen az öltözetükön, mert az agyonnyomja őket. Ugyanakkor érdemes kiegészítőt viselniük, a matt ezüst ékszerek, az ezüst és az arany keveréke remekül mutat rajtuk.

Mivel hideg és világos az összhatásuk, érdemes finoman sminkelniük. Tényleg finoman! Egy kis babarózsaszín a szájra, szürkéskék a szemre, és kész! A szempillájuk se legyen fekete! Semmi ne legyen erős vagy rikító! Ki ismer magára? Én igen! Hisz ebbe a típusba tartozom.