Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Világos tavasz

Elképesztő érdekes élményeim vannak a tavasz évszaktípussal kapcsolatban.

A tanácsadás elején el szoktam mondani, hogy a meleg, telített tavasz típus hazánkban igen ritka. Ehhez képest mostanában vonzom a tavasz típusú embereket. Lehet, hogy már ennyire várom a tavaszt…? Ki tudja. De jöjjön hát kezdetnek az aranyló, telített, meleg, és világos színű világos tavasz típus. A tavasz emberek elsősorban barackos arcszínükkel hoznak üdeséget, élénkséget a környezetükbe. Ugyanakkor érdekes tapasztalat, hogy eddig majdnem minden világos tavasz ügyfelem magát túl fehérnek titulálta, és szoláriumba járt egy kis „színért”. Ezzel pont durván megtörik a friss harmóniát, légiességet, amit képviselnek.

Mert a bőrük nem sápadt, hanem barackos-rózsaszínes, világos porcelán, tejfehér, áttetsző, akár szeplős is lehet, de minden esetben ragyogóan látványos.

Drága tavaszok! Kerüljétek a szoláriumot! Ha színeket szeretnétek magatokon látni, inkább egy finom aranyló ékszer ragyogjon rajtatok! Amúgy kiválóan áll nekik az arany és az ezüst kombinációja, ami nagyon izgalmas hatást tud kelteni. Ugyanígy a világos réz is jól áll nekik. Szemük mindig nagyon világos színű: kék, zöld, vízszínű. Bőrszínük, szemszínük és hajszínük nem üt el élesen egymástól. Érdemes finoman kiemelni ragyogóan szép szemüket, szigorúan kerülve a feketét, ami agyonüti veleszületett bájukat. Alapvetően érdemes elkerülniük minden olyan hideg, erős színt, mely túlharsogja finom kecsességüket. Ideális választás egy barackos-rózsaszínes szájfény, és a finom, púderes színű szemhéjárnyalók.

Hajuk is mindig világos színű, szőke, seszínű is lehet, vagy vörösesszőke.

Ha seszínű a haja, érdemes picit rásegíteni: a világos aranyszőke, később esetleg a sötétebb aranyszőke az ideális választás. Színek kiemelik törékenységüket: melegek, pasztellek, de egy-két világos, hidegebb szín is jelen van a palettájukon. Nézzünk meg néhányat ezekből a teljeség igénye nélkül: elefáncsont, krémsárga, homokszín, lágy aranysárga, babarózsaszín, barack, lazac, világos orgona, babakék, tengerészkék, világos almazöld, világos fűzöld, égszínkék, világos meleg szürke, világos narancs, mangó…