Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Farmer

Ahogy ti is bizonyára tapasztaltátok, a skinny farmer kizárólagos uralma véget ért. Ha szereted a skinny fazont, hordd bátran, de legyél nyitott az új fazonokra is! Egy új farmer ugyanis nagyon fel tudja frissíteni az egész megjelenést. Nézzük, mik közül válogathatunk most!

Boyfriend fazon

Csípőn-combon-lábszáron egyaránt laza szabású nadrág, szinte mindig felhajtva viselik. Vagány, kényelmes, laza, de nem elegáns farmer, bár sokan magassarkú cipővel is hordják. Csizmával azonban nem lehet felvenni. Főleg vékonyabb hölgyeken mutat jól, illetve a keskeny csípőn.

Bootcut

A bootcut szó szerint csizmaszabást jelent, az olyan szabású farmereket nevezik így, amelyeknek a térd alatti szárszélessége és hossza pont úgy van kialakítva, hogy szűkebb szárú csizmákhoz ideális legyen kívül viselve. Mindenkinek jól áll.

Mom, vagy mommy fazon.

Bizonyára emlékeztek a ’80-as, ’90-es években divatos magas derekú, bő csípőjű, alul szűkülő nadrágokra. Na, ez a Mom fazon. Talán ez a legmegosztóbb farmertípus. Én nagyon szeretem, és gyakran viselem. Széles csípőjű hölgyeken igazán jól mutat.

Wide leg

Térdtől vagy fentebbről erőteljesen bővülő nadrágokra használják ezt a kifejezést. Főleg fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend most. Nem tudom, kinek áll jól…

Trapéz

A hippikorszak emblematikus darabja volt. Felül, a combunknál szűk, míg a szára alul nagyon kiszélesedik. Az alacsonyak és a molettebb hölgyek jobb, ha kerülik ezt a fazont. A magasabbak arra ügyeljenek, hogy a farmer szára megfelelő hosszú legyen, és túllógjon a bokájukon.