Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Hogyan viselj sárgát?

Ragyog-szikrázik ezen a nyáron a nap. Igazán sárga és napfényes minden. Ti szeretitek a sárga színt? Én úgy vettem észre, hogy valamiért sokan ódzkodnak tőle, pedig igazán vidám és energikus szín, ha megtalálod a neked megfelelő árnyalatát. Én nagyon megszerettem. Hogy miért? Milyen szimbolikus jelentéseket hordoz? Lássuk!

Goethe szerint: „a sárga minden bizonnyal a fényhez legközelebb eső szín”. Tehát rendkívül pozitív, vidám szín, hiszen a fényt rejti magában. Az öröm, a humor színe.

A Buddhizmusban a bölcsességet is jelöli. Kínában a császár színe volt, a mély szellemiség és egészség jelképe. A jólét kifejezője is, gondoljunk csak az aranyra.

Spirituális körben, akik hisznek a csakrák működésében, a harmadik csakrához, a hasi csakrához a sárgát társítják, ami az életerő, az energiaközpont, a kreativitás energetikai motorja. Amúgy a sárga bizonyítottan javítja a koncentrációt, a memóriát.

Mindezen pozitív jellemzők tükrében érdemes megfontolni, hogy becsempésszük ezt a vidám színt a ruhatárunkba is. Az alábbi képek hátha inspirálnak titeket. Csodás napot Nektek, semmiképpen se sárguljatok az irigységtől, inkább egyetek sárgadinnyét!