Nagy Iza szín- és stílustanácsadó

Lepke minta

Nagypénteken, s húsvétra egy gyönyörű szimbólumot választottam Nektek: a pillangót. Hisz olyan mérhetetlen bájjal és szépséggel fejezi ki a halálból kialakuló életet, a változást, a metamorfózist azt üzenve, hogy mindez könnyedséggel és örömmel is megtörténhet, hogy mindenki szereti őket, ha nem is az öltözetén, de a természetben biztosan. Amúgy aki ismer, tudja, hogy az egyik állandóan viselt kiegészítőm egy pillangós gyűrű, szó szerint soha nem veszem le.

Tudtátok, hogy a pillangó szó görögül: pszükhé. Ez azt is jelenti, hogy lélek. Tehát a pillangó és a lélek egy és ugyanaz. Éppen ezért minden vallás és mítosz része. A kereszténységben a felébredt lélek jelképe. Kínában a beteljesült házassági boldogságot jelöli, míg az indiánoknál az örömteli változást. Sok nép hitében a Tündérbirodalom lényeivel összefüggésében jelenik meg a lepke, tehát ha pillangót látunk, közel vannak a tündérkék is.

Amúgy nagyon szeretnék idén húsvétra egy pillangós blúzt vagy ruhácskát venni, úgy érzem, most erre a teljes és könnyed változásra van szükségem. Repkedjenek a természetben a kis lepkék, s hozzon Nektek is sok bájt és kacagást!